Вівторок, 12.12.2017
Судилківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Меню сайту
ТОР-5 новин
«Моя співуча пір’їнка»
Тиждень біології у школі
ТВОРЧИЙ ЗВІТ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ ТА ФІЗИКИ
Колективний договір
"З вогнем не жартуй!"
Корисні лінки
Шепетівський райво
ХОІППО
Освітній портал Хмельниччини
Обласні олімпіади
ХОЦНТТУМ
УЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Острів знань
Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика
Rambler's Top100
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні нас відвідали
Головна » 2013 » Травень » 24 » ЯК ЗАПОБІГТИ ХВОРОБАМ БРУДНИХ РУК
00:45
ЯК ЗАПОБІГТИ ХВОРОБАМ БРУДНИХ РУК
У поточному році в місті Шепетівка та в районі помітно зросла кількість людей, котрі хворіють гострими кишковими інфекціями. Водночас, захворюваність не пов’язана між собою загальним джерелом та  фактором передачі заразного початку. При проведенні епідеміологічних розслідувань фахівцями санітарно-епідеміологічної служби встановлено, що особи, які захворіли, в ряді випадків вживали немиті овочі, фрукти, нехтували правилами особистої гігієни.

Захворювання гострими кишковими інфекціями починається раптово:
-    підвищується температура,
-    з’являються болі в животі, блювота, пронос.

Джерелом інфекції, крім свиней, великої і дрібної худоби, курей, качок, гусей та їх яєць є ще і хворі люди і бактеріоносії.

Куплені вами на базарі продукти, такі як:  овочі, фрукти, сире м’ясо, фарш, птиця, можуть бути заражені збудниками гострих кишкових інфекцій.
Тому, щоб уникнути інфікування готової їжі, попередити важкі кишкові захворювання та харчові отруєння, необхідно суворо виконувати наступні правила:
-    йдучи на ринок або в магазин, візьміть з собою декілька поліетиленових пакетів, щоб у сумці не стикались сирі продукти з тими, котрі не проходять теплову обробку;
-    особливо зберігайте від забруднення хлібобулочні вироби (майте для них окрему сумку);
-    перед приготуванням та роздаванням страв старанно мийте руки з милом.

Кухня новина бути самим чистим місцем:
-    весь кухонний інвентар після сирих продуктів треба старанно мити і ошпарювати крутим кип’ятком;
-    не змішуйте свіжоприготовлену і залишену з минулого дня страву - це
небезпечно, останню треба окремо перекип’ятити чи пересмажити у духовій шафі і вжити протягом 1-2 годин;
-    молоко необхідно кип'ятити;
-    суворо дотримуватись технології приготування м’ясних та кондитерських виробів;
-    м’ясо і птицю треба добре проварювати або прожарювати невеликими кусками:
-    качині та гусячі яйця можна використовувати тільки в тісто:
-    не кормити сирими курячими яйцями маленьких дітей;
-    вживати в їжу тільки варені яйця;
-    продукти, котрі швидко псуються: молоко, кефір, сметану, сир, варені ковбаси, котлети, холодці, салати, торти та тістечка, зберігаються тільки в холодильнику і не більше 24-48 годин і при температурі до +6 градусів;
-    варені страви і сирі продукти ставте у холодильник на різні полиці;
-    овочі, фрукти, ягоди ретельно мити і ошпарювати кип'ятком;
-    знищувати мух;
-    не можна пити воду з незнайомих вододжерел;
-    купатися можна тільки в чистих  водоймах. При купанні старайтесь не ковтати воду.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!  
Заражені мікробами продукти, котрі вже загрожують захворюванням,  зовнішньо не змінюють ні кольору, ні запаху, ні смаку.
Тільки виконуючи вказані рекомендації, ви збережете здоров'я собі і своїй сім'ї.


Категорія: Охорона праці та БЖД | Переглядів: 298 | Додав: Natalika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Форма входу
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Категорії розділу
Олімпіади, МАН [28]
Мистецтво [13]
ДПА [5]
ЗНО [22]
Свята [36]
Конкурси [38]
Анонси [5]
Акції [26]
Вчителям [9]
Батькам [11]
Гуртки [11]
Офіційно [110]
Стежинами майстерності [13]
Назустріч першокласнику [1]
Охорона праці та БЖД [47]
Екскурсії [5]
Психологічна служба [18]
Бібліотека [23]
200-річчя від дня народження Кобзаря [10]
Архів записів
Copyright Судилківська ЗОШ І-ІІІ ступенів © 2017
Безкоштовний хостинг uCoz